https://bledicolor.com/wp-content/uploads/2019/08/test.png
https://bledicolor.com/wp-content/uploads/2020/08/banerimobilengjyra.png

Fuqia psikologjike e ngjyraveNgjyrat e mbredshme

Secili prej nesh ka gamën tonë të ngjyrave të njohura që shprehin personalitetin e tyre dhe ndikojnë në mirëqenien.
Ekologjike & Bio
Dispersion i plotë
Avull lëshuese
Për përdorim të mbrendshëm
https://bledicolor.com/wp-content/uploads/2019/08/J2.png

Ngjyra Ekologjike

JUPOL CLASSIC
https://bledicolor.com/wp-content/uploads/2019/08/j1-1.png

Ngjyra Dispersive

JUPOL GOLD
https://bledicolor.com/wp-content/uploads/2019/08/J3.png

Ngjyra Anti-Myk

JUPOL CITRO
https://bledicolor.com/wp-content/uploads/2019/08/J4.png

Ngjyra Shkëlqyese

JUPOL LATEX SATIN
https://bledicolor.com/wp-content/uploads/2019/08/FASADA.png
â–ş
Rëndësia dhe Psikilogjia e ngjyrave

Kudo ku shikojmë, ne e shohim botën me ngjyra. Secili nga ne i ndjen ngjyrat në mënyrën tonë unike.

Ngjyra është një përvojë personale, shqisore që nxitet nga drita në tru.

Perceptimi i ngjyrave është një ngjarje sfiduese, prandaj ngjyra është elementi më fleksibël në hartimin dhe estetikën e shtëpisë sonë.

Fleksibiliteti e bën atë një zgjedhje në mijëra nuanca, kështu që mund të jetë e fundit në rendin e mobilimit të një dhome, pasi lehtëson lidhjen dhe rregullimin e të gjitha elementeve në dhomë (tapete, perde, mobilje, etj.).

Psikologjia e ngjyrave

Ngjyrat kanĂ« fuqi pasi ndikojnĂ« nĂ« gjendjen shpirtĂ«rore. Duke vepruar kĂ«shtu, qĂ«ndrimi personal ndaj ngjyrave tĂ« secilit individ varet nga shumĂ« faktorĂ«, siç janĂ« karakteri i tij / saj, mosha, gjinia, gjendja shpirtĂ«rore, moda…

Secili prej nesh ka gamën tonë të ngjyrave të njohura që shprehin personalitetin e tyre dhe ndikojnë në mirëqenien.

Përvoja e ngjyrave varet nga preferencat tona për ngjyrat individuale, llojin dhe intensitetin e dritës (dritën e ditës ose dritën artificiale, intensitetin e ndriçimit të dhomës), ritmin biologjik.

Prandaj është mirë të njihni disa veçori themelore të ngjyrave për kompozimin e kombinimeve të ngjyrave në një dhomë.

â–ş
Kuptimi i Ngjyrave
 • E verdha pĂ«rfaqĂ«son kreativitetin dhe rrezaton gĂ«zim dhe shkĂ«lqim, kjo Ă«shtĂ« arsyeja pse ne e lidhim tĂ« verdhĂ«n me rininĂ«, gjallĂ«rinĂ« dhe kuriozitetin.
 • E gjelbra ështĂ« ngjyra e durimit. Ajo pĂ«rfaqĂ«son natyrĂ«n, lumturinĂ«, sigurinĂ« dhe ekuilibrin. Hijet e zgjedhura jeshile mund tĂ« na qetĂ«sojnĂ« ose gjallĂ«rojnĂ« njĂ«kohĂ«sisht.
 • Blu nxjerr mençurinĂ« dhe zhvillimin. Ajo lidh parajsĂ«n dhe ujin dhe na çon nĂ« mendime, liri dhe thellĂ«si. Ne gjithashtu e njohim atĂ« nĂ« rolin e autoritetit, pastĂ«rtisĂ« dhe mbrojtjes.
 • Portokalli ndihmon nĂ« stimulimin e krijimtarisĂ« ndĂ«rsa reflekton gjithashtu rehati, shije, aktivitet, komunikim dhe frymĂ«zim.
 • Vjollcë ështĂ« ngjyra e inteligjencĂ«s dhe emocionit. Ajo shpreh njĂ« ndjenjĂ« luksoze, prestigji, feminiteti dhe nĂ« tĂ« njĂ«jtĂ«n kohĂ« butĂ«si.
 • Ngjyra e kuqe duket pasion, e guximshme dhe e rrezikshme nĂ« tĂ« njĂ«jtĂ«n kohĂ«. Do tĂ« thotĂ« energji, gjallĂ«ri, shpejtĂ«si, dinamizĂ«m.
 • Rozë ështĂ« ngjyra e argĂ«timit, gjallĂ«rimit, pozitivizmit, butĂ«sisĂ« dhe feminitetit.
 • Ari dhe argjendi shprehin freski dhe çmueshmĂ«ri dhe pĂ«r pasojĂ« pĂ«rfaqĂ«sojnĂ« prestigj.
â–ş
Zgjidhni problemet e mykut dhe algave

Jupol Citro është zgjidhja më e mira për të gjitha zonat ku lagështia dhe algat kanë më shumë të ngjarë të zhvillohen për shkak të lagështisë (kuzhina, banjo, bodrum, depo, lavanderi, etj.)

Cilësitë e Jupol Citro

 • Reagon shpejt dhe nĂ« mĂ«nyrĂ« efektive zgjidh problemet e mykut dhe algave
 • I pĂ«rshtatshĂ«m si pĂ«r parandalimin ashtu edhe pĂ«r kurimin e mureve me myk dhe alga
 • AromĂ« e kĂ«ndshme limoni
 • Emetim i ulĂ«t i komponimeve organike tĂ« paqĂ«ndrueshme nĂ« mjedis
 • PĂ«rshkueshmĂ«ri superiore e avullit
â–ş
Ngjyrat Dispersive

KARAKTERISTIKA

Ngjyra dispersive është ngjyrë e mbrendshme e cila lahet me ujë, me bazë lidhës akrilikë.

Ngjitet mirë për nënshtresë (bazë), mundëson mbulueshmëri të shkëlqyer dhe depërtueshmëri të avullit, është jashtëzakonisht e bardhë, është rezistente ndaj fshirjes me lecktë të lagësht.

Përdoret për mbrojtjen dhe dekorimin e sipërfaqeve të brendshme të mureve të thata dhe të forta, të sipërfaqeve vertikale dhe të tavaneve të suvatuara hollë (shtresave përfundimtare), betonit, të sipërfaqeve me fibra-çimento dhe pllakave të gips-kartonit.

Ngjyra Dispersive mund të nuancohet me pigmente të gatshme si dhe me Sistemin Jumix

SI APLIKOHET ?

Sipërfaqja duhet të jetë: e tharë, e aftë për peshëmbajtje, e pastër dhe pa pjesë të lidhura dobët, pa pluhur, pa kripëra të tretshme në ujë, undyrëra dhe pa papastërti të tjera.

Ngjyra e vjetër që nuk është ngjitur mirë të mënjanohet në mënyrë mekanike. Para lyerjes muret të lyhen me nënshtresën përkatëse TIEFF GRUND, varësisht nga gjendja e sipërfaqes.

Ngjyra vihet me furçë, rul ose me makinë për shpricim (spërkatje) në dy shtresa mbuluese.

Ngjyra mund të hollohet me ujë maksimalisht 15 deri 25%. Shtresa e dytë të vihet pas 6 orësh, përkatësisht pasi shtresa paraprake të jetë tharë.

â–ş
Ngjyrat Ekologjike

KARAKTERISTIKA

Ngjyra ekologjike përdoret për sipërfaqet e brendshme të mureve. Veçohen me bardhësi të jashtëzakonshme, mbulueshmëri të lartë, depërtueshmëri të avullit dhe janë rezistente te fshirja me leckë të thatë.

Ngjyra Ekologjike është e përshtatshme për ngjyrosjen e të gjitha nënshtresave të thata dhe të forta: të sipërfaqeve vertikale dhe të tavaneve të suvatuara hollë (shtresave përfundimtare), betonit, të sipërfaqeve me fibra-çimento dhe pllakave të gips-kartonit.

Ngjyra Ekologjike mund të nuancohet me pigmente të gatshme si dhe me Sistemin Jumix.

SI APLIKOHET?

Sipërfaqja duhet të jetë: e tharë, e aftë për peshëmbajtje, e pastër dhe pa pjesë të lidhura dobët, pa pluhur, pa kripëra të tretshme në ujë, undyrëra dhe pa papastërti të tjera.

Ngjyra e vjetër që nuk është ngjitur mirë të mënjanohet në mënyrë mekanike. Para lyerjes muret të lyhen me nënshtresën përkatëse TIEFF GRUND, varësisht nga gjendja e sipërfaqes.

Ngjyra ekologjike vihet me furçë, rul ose me makinë për sprucim (spërkatje) në dy shtresa mbuluese. Për shtresën e parë ngjyra mund të hollohet me ujë deri 20%, ndërsa për shtresën e dytë mund të hollohet deri 25%. Shtresa e dytë të vihet pas 6 orësh, përkatësisht pasi shtresa paraprake të jetë tharë.

Ngjyra Akrilike rezistente ndaj ndikimeve atmosferikeNgjyrat e Jashtme

Ngjyra Akrilike & Silikate
Resistente ndaj rrezeve UV
Mbulim i shkëlqyeshëm
Micro fibra
https://bledicolor.com/wp-content/uploads/2019/08/NGJYRA-akrilike.png

Ngjyra themelore për mbrojtjen e DruritNgjyra Druri

Ngjyra e përshtatshëm për jashtë dhe mbrenda
Resistente ndaj rrezeve UV
Mbulim i shkëlqyeshëm
17 Nuanca
https://bledicolor.com/wp-content/uploads/2019/08/belinka-kosove-1.png

Ngjyra për mbrojtjen dhe dekorimin e MetalitNgjyra Metali

Ngjyra Anti-korision
Resistente ndaj rrezeve UV, shiut dhe borës
Smalto me shkëlqim & Mat
17 Nuanca
https://bledicolor.com/wp-content/uploads/2019/08/helios-bledicolor.png

BLEDICOLOR Shtime

+38344277487
bledicolor@hotmail.com
Rr.Adem Jashari p.n. 72000 SHTIME

BLEDICOLOR Lipjan

+38344201873
bledicolor@hotmail.com
Rr.Hajredin Bajrami p.n. 14000 LIPJAN

ORARI I PUNĂ‹S

E Hënë - E Shtune
07.00 - 19.00
E Dielë
07.00 - 13.00

Na Ndiqni në...